Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ: TO ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!


Πασίγνωστο βότανο από τα αρχαία χρόνια,  που λογω των καλλυντικών και φαρμακευτικών του χρήσεων  το θεωρούσαν  δώρο της θεάς Αφροδίτης! Η λατινική ονομασία του είναι Rosmarinus officinalis και σημαίνει ρόδο της θάλασσας,  χάρις στην εξωτική μυρωδιά του που θυμίζει τη φρεσκάδα της θάλασσας! Το δενδρολίβανο, εκτός από βασικό μυρωδικό της μεσογειακής κουζίνας είναι και θαυματουργό βότανο! Διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αναστέλει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών και επιστημονικώς αποδεδειγμένα ενισχύει την μνήμη!
Το αφέψημά του, καταπολεμά τη διάρροια και την τριχόπτωση, ενώ ενδείκνυται μεταξύ άλλων για τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα και  τον βήχα! Το ενεργό συστατικό του δεντρολίβανου, γνωστό ως carnosic acid (CA), μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από παθήσεις και λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό!
Για την επιδερμίδα το δενδρολίβανο είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας και τη ακμής, θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό, αντιοξειδωτικό  και τονωτικό!
Εντάξτε αυτό το μικρό θαύμα τη Φύσης στην διατροφή σας αλλά και στην καλλυντική σας περιποίηση!



ΜΙΚΡΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ:

1.ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ!

Υλικά:  
1φλ. του τσαγιού νερό
1 κουτ. του γλυκού άνθη δενδρολίβανου
Εκτελέση:
Αφήστε το νερό να βράσει,  αφαιρέστε το από τη φωτιά και έπειτα τοποθετήστε τα άνθη, αφήστε τα 10-15 λεπτά και κατόπιν σουρώστε το.
Χρήση:
Μόλις το αφέψημα κρυώσει αρκετά και είναι δροσερό, βρέξτε δύο κομπρέσσες, τοποθετήστε τες στα μάτια και χαλαρώστε για 15-20 λεπτά, 1-2 φορές την ημέρα.  Για καλύτερα αποτελέσματα τοποθετήστε το αφέψημα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το κρύο! Θα σας ανανεώσει και εξωτερικά και εσωτερικά!

2.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!

Υλικά:  
1βαζάκι μέλι (περίπου 250γρ.)
2-3 κουτ. του γλυκού άνθη δενδρολίβανου
Εκτελέση:
Τοποθετήστε τα άνθη μέσα στο βάζο με το μέλι κι αφήστε το για 10 ημέρες ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα. 
Χρήση:

Καθημερινά τρώτε ένα κουταλάκι το πρωί!  Προσφέρει πνευματική διαύγεια, τόνωση και φυσικά, η μνήμη σας θα σας εκπλήξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου