Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΠΛΗ ΣΥΝΤAΓΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ!

ΑΠΛΗ ΣΥΝΤAΓΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ!

1φλ. χυμό αγκινάρας
1/2 φλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση: Τοποθετείστε στον αποχυμωτή την αγκινάρα με τα φύλλα της και το κοτσάνι και δουλέψτε το καλά για να γίνει χυμός, προσθέστε τον χυμό λεμονιού.

Χρήση: Μπορείτε να πίνετε 1 φλιτζάνι του καφέ την ημέρα έως ένα ποτήρι. Για να έχετε για κάθε μέρα χωρίς να χρειάζεται να καθαρίζεται κάθε ημέρα μία αγκινάρια, μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τοποθετήσετε τον χυμό σε παγοθήκες και κάθε ημέρα να ξεπαγώνετε 2 παγάκια χυμού και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου να το πιείτε! Αποτοξινώνει τον οργανισμό και ρίχνει την χοληστερίνη!

Η αγκινάρα, είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που προφυλάσσουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και καρκίνο. Έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά στα φύλλα αγκινάρας μειώνουν τη χοληστερόλη. Αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL) και μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL). Χάρη στην κυναρίνη και ένα άλλο αντιοξειδωτικό που ονομάζεται σιλυμαρίνη, οι αγκινάρες είναι πολύ ωφέλιμες για το συκώτι. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν ακόμη και να αναγεννήσουν τον ηπατικό ιστό! Επίσης, αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενεργοποιώντας την πρωτεΐνη οστεοκαλσίνη, ή με άλλους μηχανισμούς. Είναι λοιπόν ιδανικές για άτομα με αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση. Βοηθούν το πεπτικό σύστημα. Είναι ένα φυσικό διουρητικό, που βοηθά την πέψη και τη βελτίωση της λειτουργίας της χοληδόχου κύστης, αλλά και στην ανακούφιση γαστρεντερικών προβλημάτων. 

ΕΝΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου