Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Καρποί άγριας τριανταφυλλιάς!

Αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό καθώς ενισχύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο λόγος? Η πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C, που τα καθιστούν την πλέον ισχυρότερη πηγή! 100 γραμμάρια καρπών περιέχουν από 2100-2600 ή 3000 mg βιταμίνης C. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, Ε, Κ πηκτίνες και ταννίνες.
Σημαντική τους ιδιότητα επίσης, είναι πως αλληλοεπιδρούν μαζί με τις άλλες βιταμίνες ευνοώντας την αφομοίωση των μετάλλων και κυρίως του σιδήρου.
Συνιστάται για κρυολόγημα, γρίπη μολυσματικές ασθένειες, διάρροια πρόληψη ρυτίδων και γήρανση του δέρματος, αναπνευστικές αλλεργίες, φλεγμονές νεφρών και κύστης, ποδάγρα, ρευματισμούς, σπαστική κολίτιδα ενώ είναι πολύ ωφέλιμος καρπός για τους καπνιστές.
Ακμή
Οι καρποί άγριας τριανταφυλλιάς περιέχουν ένα ενεργό συστατικό, το λιποϊκό οξύ, το οποίο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η λειτουργία του είναι να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα και αυτό βοηθάει το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητα του και την νεανική του εμφάνιση. Το ροδέλαιο από καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής σκοτώνοντας τα βακτήρια που την προκαλούν. Θα αποτρέψει επίσης την ξηρότητα χωρίς να το κάνει λιπαρό.
Αντιγήρανση
Το ροδέλαιο, έκτος από τις βιταμίνες περιέχει καροτένιο και λιπαρά οξέα. Χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος του προσώπου. Βοηθάει στην αντιγήρανση λόγω των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει διεγείροντας την παραγωγή του κολλαγόνου. Βοηθάει στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το έλαιο μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα λόγω της βιταμίνης Α η οποία έχει αρκετά μικρά μόρια και μπορεί να πάει βαθύτερα στο δέρμα. Η βιταμίνη Α βελτιώνει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου βλάπτουν το δέρμα και προκαλούν φωτογήρανση. Τα αποτελέσματα φαίνονται στο πρόσωπο με την δημιουργία κηλίδων, αποχρωματισμού του δέρματος και ρυτίδων. Τα αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, η βιταμίνη Α σε συνδυασμό με τα απαραίτητα λιπαρά του ροδέλαιου συμβάλουν στην βελτίωση του τόνου του δέρματος και της υφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου