Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΠΕΠΟΝΙ – ο καλύτερος σύμμαχος για το καλοκαίρι!


Το πεπόνι εκτός από πολύ νόστιμο και εξαιρετικά δροσιστικό λόγω της υψηλής του ποσότητας σε νερό γι’ αυτό και τα 100γρ έχουν μόλις 34 θερμίδες. Επίσης είναι μια πολύ καλή πηγή καροτίνης η οποία είναι μια ουσία με αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ικανότητες, καθώς είναι και ευεργετική για το καρδιαγγειακό σύστημα.
Το πεπόνι είναι γεμάτο βιταμίνη C, είναι αντιοξειδωτικό, περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6 που συνεισφέρουν στην παραγωγή ενέργειας του οργανισμού. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο προλαμβάνει και συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Συμβάλλει ακόμη και στην καλύτερη όραση και προστατεύει παράλληλα τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.
Επιπλέον είναι μεγάλη πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την όραση και την υγειά του δέρματος, έχει μηδενική χοληστερόλη και είναι από τα πολύ λίγα φρούτα που έχουν υψηλό επίπεδο βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Ακόμη το πεπόνι είναι φυσικό ελιξίριο για όμορφο δέρμα αφού η βιταμίνη C που περιέχει συμβάλλει μεταξύ άλλων και στη σύνθεση του κολλαγόνου. Αυτά είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του πεπονιού. Με την κατανάλωση του βλέπουμε τεράστια διάφορα στο σώμα μας, στο δέρμα αλλά και στην υγειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου